GENÇ GÖRÜNEN BİR CİLT

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Gerçek bir mücadele veriyoruz. Cilt bakım oyununda seviye atlamak isteyen güzellik tutkunları veya sıradan insanlar olarak parıltılı içeriklere sahip, her biri sektör tarafından gerekli ve bizi genç gösterecek “sıradaki büyük yenilik” olarak sunulan sonsuz ürün karmaşasıyla şaşkına dönüyoruz. Bu ürünlerin bazıları gerçekten dikkate değer ve ümit verici, diğerleri reklam harikası olsa da cilt gençliğini sürdürmeye katkısı olan farklı faktörlerin olduğunu da unutmamalıyız. Zilyon tane cilt bakım adımını uygulamanın karmaşası ve stresi de cildimize pek faydalı değil. Neyse ki güzellik rutinimizin düzenlenmesi ve daha minimalist bir yaklaşımın benimsenmesi 2022 yılında mümkün. Deyim yerindeyse her birimiz kendi cildimizin “fısıldayan”ı olacağız: Cildimizin ihtiyaçlarını önemseyerek, etken maddeleri uyuşmayan ürünleri gereğinden fazla kullanmak yerine cilt tipimize ve sorunlarımıza uygun kaliteli ürünleri seçeceğiz. Asıl mesele, günlük hayatımıza  sürdürülebilir ve çevre dostu olan, daha etkili “aktif” bileşenleri dahil etmek olacak.

Cilt bakımı söz konusu olduğunda, herkese uyan tek bir doğru yoktur ve tutarlılık anahtar kelimedir. Herhangi bir ürün veya içeriğin işe yaraması için düzenli olarak, belirli bir süre boyunca kullanılması gerekir. Çoğunun gözle görülür sonuçlar vermesi için genellikle üç ay yeterlidir. Sabah için bir temizleyici, nemlendirici ve güneş koruyucu, cildinizi güne hazırlamak,  onu güneşten ve çevresel hasarlardan korumak için yeterlidir. Öte yandan gece rutinleriniz, cilt bariyerini iyileştirecek, cildi besleyecek ve güçlü aktif bileşenlerle cilt sorunlarını hedef alacak adımları içermelidir.




Temizlik 101

Herhangi bir cilt ürünün etkisini görebilmek için temiz bir tuval ile başlamalısınız. Cilt iyice temizlenmez ve nemlendirilmezse aktif maddeler kolayca emilmez. Asıl mesela cildi arındırmak, nemle sarmalamak ve böylece bileşenlerin cilde kolayca nüfuz etmesine izin vermektir. Her gün güneş koruma faktörü kullandığımız göz önüne alındığında, iki kez temizlemek gerekir. İnce çizgilerin daha görünür hale gelmesine, cildinizin gergin olmasına ve daha az elastik görünmesine neden olacak şekilde cildinizi kurutmaktan kaçının. Yağ bazlı temizleyiciler ve köpükler; fondöten ve ruj gibi kalın kıvamlı makyaj ürünlerinin cildi kurutmadan çözülmesinde etkilidir. Bu adımı gözenekleri temizleyecek ve kirleri ortadan kaldıracak su bazlı bir temizleyici takip edebilir.

Arıt ve parlat

Peeling, derin bir temizliğin özüdür ve cilt bakım ürünlerinin etkisinin görülmesi için önemlidir. Bu işlem için en uygun zaman dilimi, cildin iyileşerek pH dengesini yeniden kurmaya başladığı gece saatleridir. Pürüzsüz bir yüzey elde etmek için Alfa Hidroksil Asit ile cildinizin pul pul dökülmesini sağlayabilirsiniz. AHA'nın benzeri Gliycolic ve Lactic Asitler suda çözünür ve eşit bir cilt tonu sağlar. BHA'lar (Beta Hidroksil Asit) karma ve yağlı ciltler için daha uygundur ve güneş hasarının neden olduğu pigmentasyon üzerinde çalışmak için daha derine iner. Eğer kuru ve hassas bir cildiniz varsa, asitleri rutininize yavaş yavaş dahil edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris