BÜTÜNSEL BİR YAKLAŞIM BENİMSEMEK

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Cildimiz sürekli değişen dinamik bir yapıya sahiptir. Cilt hücreleri ölerek yenilerine yer açar ve bu yapı içeriden desteklememiz gerekir. Bazı yaşam tarzı değişiklikleri veya ayarlamalar, cildinizin durumunu uzun vadede korumaya yardımcı olacaktır. Yağlı balık ve kuruyemişlerden elde edilen yağsız proteinler ve sağlıklı yağlardan oluşan dengeli bir diyet uygulayabilirsiniz. Ceviz, yüksek omega3 yağ asitleri içerir ve özellikle kolajen üretimini artırmasıyla bilinir. Antioksidan bakımından zengin meyveler (meyve ne kadar kırmızıysa o kadar iyi!) atıştırın ve cilde fayda sağlayan yeşil yapraklı sebzelerle kendinizi şımartın. İşlenmiş gıdalardan uzak durun ve mümkün olduğunca “temiz” yiyin. Günde 20 ila 40 mg kolajen takviyesi alın; sıvı, jel, toz veya tablet şeklinde olabilir. Hangisi olursa olsun, size uygun kolajeni bulduktan sonra, faydalarından yararlanacak ve vazgeçemeyeceksiniz. Zamanla cildinizin daha sıkı olduğunu fark edeceksiniz. Hyaluronik asit ve probiyotikler ağızdan alınabilen diğer takviyelerdir. Kullanmadan önce bir doktora danışmayı unutmayın!


Yüz yogasına bir şans verebilirsiniz. Nasıl egzersiz yapmak vücudumuzdaki sarkmayı azaltıyorsa, yüz yogası da yüz kaslarını, cildi ve lenf sistemini uyararak sarkmayı engeller ve sıkılığı arttırır. Bunu bir angarya olarak görmeyin, bunun yerine bir ritüel gibi düşünerek deneyimlemeye başlayın. Cildinizi toparlamak ve güçlendirmek için gua sha taşları, silindirler ve şekillendirme çubukları gibi kaliteli yüz masajı aletlerine yatırım yapın.


Sonuncu, fakat bir o kadar da önemli olan şey ise uykudur. Uykusuzluk, bağışıklığı düşürdüğü ve kolajen üretimini olumsuz etkilediği için bol uyku almak oldukça önemlidir. Cildimiz onarım sürecinin bir parçası olarak yeni kolajen üretir. En az 7 saat uyuyun ve uyku çizgilerinin oluşmasını önlemek için yastık kılıfınızı ipek bir kılıfla değiştirin. Artık tek yapmanız gereken mutlulukla güzellik uykunuza dalmaktır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris