CİLDİNİZİ KOLAJEN İLE KORUYUN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajenin cildinizle ne alakası var? Peki kolajenin yaz güneşi ile olan ilişkisi? Bağlantıyı anlamak için, cildin katmanlarını ve bu katmanların güneşin UV ışınları ile etkileşimini anlamamız gerek.

Cildiniz cildin en dış tabakası olan epidermis, hemen altındaki dermis ve son olarak dış ve orta tabakaların altında bulunan hipodermiden oluşur.

UV ışınları epidermise çarptığında, ışınların çoğu (%95 veya daha fazlası) engellenir. Kalan %5 (veya daha az), ikinci tabaka olan dermiste bulunan kolajen tarafından emilir.

Peki kolajen tam olarak nedir? Kolajen vücutta en bol bulunan proteindir. Yunanca kólla yani tutkal kelimesinden türetilen kolajen, vücudumuzun parçalara ayrılmasını önler, onu bir arada tutar. Kolajen kuru ağırlığımızın %15’ini oluşturur.

Kolajen oranı düşük olan insanların spor yaralanmaları geçirme ve güneş ışınlarından cilt hasarı alma ihtimalleri daha yüksektir.

Bu noktada asıl sorun, vücuttaki kolajen üretimimizin 20’li yaşların ortalarında azalmaya başlaması ve 40 yaşına bastığımızda kolajen seviyelerinin %30’a kadar düşmesi.

Kolajen oranının düşük olması, cildimizi güneş yanığına daha duyarlı hale getirir, bu da iltihaplanmalara yol açabilir. İltihap oluşmaya başladıktan sonra, vücuda kolajenimizi parçalayan enzimler olan metaloproteinazları serbest bırakması için sinyal verir. Bu durum da bizi sadece kırışıklıklara değil cilt kanserine ve diğer dejeneratif koşullara karşı savunmasız hale getiren bir döngü yaratır.

Peki çıkaracağımız sonuç nedir?

Kolajen çok önemli bir bileşen ve yaşlandıkça da önemi artıyor.

Kolajenin faydalarından yararlanmak için CollaSel’in engin tecrübesi ile işbirliği yaptığı markaların ürünlerini alabilir, CollaSel güvencesiyle, içiniz rahat bir şekilde cildinize ekstra koruma sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris