COLLASEL VE WELLNESS: DAHA İYİ BİR HAYAT

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Yaşamın uzun ve karmaşık süreci CollaSel markasının sahip olduğu wellness yaklaşımı ile doğrudan bağlantılıdır. Yaşamın farklı kademlerinde farklı şeyler hissettiğimiz, farklı duygular tattığımız, farklı düşüncelerimiz ve farklı önceliklerimiz olduğu gibi, zihnimizle beraber bedenimiz de değişime uğrar. Bu değişimin her bir evresi ayrı ayrı algılansa da vücudumuz ve sağlığımız için taşıdığı önem esastır. Yani, vücudumuzdaki değişimlerin asıl değerlendirilmesi gereken ölçüsü, söz konusu değişimlerin yaşam kalitemize ve sağlığımıza nasıl etki ettiği olmalıdır. Her ne kadar görüntümüz ve kendimiz hakkında fikirlerimiz kritik önem arz etse de vücudumuzla ilgili kararların merkezi sağlığımız olmalıdır. Peki bu tip kavramlara nasıl yaklaşmalıyız?

 

Wellness nedir ve nasıl uygulanır?

Wellness yaklaşımından bahsederken çok yönlü bir kavramdan bahsetmiş oluyoruz. Bu kavram, CollaSel markasının büyük bir parçası. Daha iyi sağlık, daha iyi beslenme, daha iyi egzersiz, daha iyi görünüm, daha iyi uyku ve daha iyi akıl sağlığı gibi oldukça kapsamlı bütünsel sağlıktan bahsetmiş oluyoruz. Günümüzde her ne kadar iyi hissetme ve iyi olma haliyle beraber değerlendirilse de günün sonunda vücudun işlevleri, işlevlerin etkinliği ve gençliği ile de ilgilidir. Kısacası, iyi oluşumuz ve yaşamımızı daha iyi bir şekilde sürdürmek için seçtiğimiz uygulamaların çoğu bu kategori altında değerlendirilebilir. Bunun yanında sosyal, mesleki, psikolojik ve bedensel birçok eylemin bu kategori doğrultusunda değerlendirilebileceğinden bahsedebiliriz. Bedensel, ruhsal ve sosyal olarak sağlıklı bir birey olabilmek için tek bir eylemin yeterli olmayacağı, bu eylemlerin birbirini tamamlaması gereken bir sistem içinde olması gerektiği söylenebilir.

 

Uygulamalar nelerdir?

Kendimizi daha iyi hissettiren aktivitelere ve uygulamalara günümüzdeki örnekler spor, meditasyon, yoga, doğa içinde yapılan aktiviteler, pilates, beslenme/diyet çeşitleri, detoks ve içinde belirli tıbbi bir müdahaleyi barındırmayan uygulamalardır. Bu uygulamaların popülerleşmesiyle birlikte erişilebilirliği de artmış ve daha geniş alanlara yayılmıştır. Tüm bu uygulamaların çeşitlenmesinin arkasındaki sebeplerden biri de farklı kültürlerin doğal olarak çok uzun zamandır yaşamını bu şekilde sürdürmesinden kaynaklıdır. Yani, bu uygulamaların insanlık tarihi boyunca var olduğunu söylemek gayet mümkündür. Bu uygulamaların çeşitliliği ise modern tıp uygulamaları ve konu ile ilgili literatürün gelişmesiyle ortaya çıkmıştır. Modern tıbba dair anlayışın, ilaç ve müdahaleci bir yaklaşımdan ayrışarak farklılaşması ile hastalık sebeplerinin ortadan kaldırmaya, bunun mümkün olmadığı durumlarda da süreçsel bir yaklaşımla çözmeye ya da farmakolojik müdahaleye indirgeyen bir tutuma evirilmesi, kendimizi daha iyi hissettiren uygulamaların çeşitlenişini sağlamıştır. Bunun yanında doğal bileşenlerin “wellness” uygulamaları için uygun şekilde yeniden formüle edilmesi, uygun formüllerin uygun ürünler içinde kullanılması veya normalde kullanılan bileşenlerin ilerleyen teknolojiler sayesinde daha iyi kullanım alanlarının ortaya çıkması bunlara örnek gösterilebilir. Nitekim bu kullanım alanları CollaSel markasının ilgisine girmektedir.

 

 

COLLASEL VE WELLNESS: DAHA İYİ BİR HAYAT

 

 

Hidrolize kolajen nedir? Hidrolize kolajenin daha iyi yaş alma konusunda etkileri nelerdir?

CollaSel hidrolize kolajen peptit, ham kolajenin temel yapıtaşlarının enzimler vasıtası ile ayrıştırılması sonucu ortaya çıkarılan bir bileşendir. Fakat kolajen peptitler enzim hidrolizi sayesinde üretilen küçük moleküllerdir ve moleküler ağırlığı jelatinden daha küçüktür. Kolajen peptitlerin jelatin gibi jelleştirici bir etkisi yoktur ve soğuk suda çözünebilir özellik göstermektedir. Kolajen peptit, sağlığa olan kanıtlanmış yararları sebebiyle fonksiyonel yiyeceklerde ve yaygın besin takviyelerinde de kullanılır.

Araştırmalara göre peptitlerin %90’ından fazlası tüketildikten sonraki birkaç saat içerisinde sindirilir ve emilir. Bu hızlı emilim, vücut için önemli olan peptit ve amino asitlerin vücuttaki görev yerlerine etkili bir şekilde ulaşmalarını sağlar.

Kolajen peptitler vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri takviye ederek deri, kemik, kas ve eklemlerdeki dokuları yeniler, aynı zamanda hücreler arasındaki iletişimi iyileştirerek kolajen fiberlerinin sentezini ve düzenlenmesini sağlayarak doku yapılarını güçlendirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris