HİDROLİZE KOLAJEN FARKI NEDİR?

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Hidrolize kolajen peptitlerini ham kolajenden ayıran temel farkı basit bir şekilde açıklamak gerekirse; hidrolize kolajen, kolajenin hidroliz işlemine tabi tutularak parçalanmış halidir. Kolajen oldukça büyük bir yapıya sahip ve haliyle bu büyük yapının sindirilmesi ve emilmesi oldukça zordur. Hidrolize kolajen peptitler ise kolajen proteinlerinin parçalanması sonucu elde edilir ve bu sebeple mide tarafından sindirilmeleri ya da deri yoluyla emilimleri çok daha hızlı ve kolay olmaktadır.




Ham kolajenin yapı taşlarının enzimler aracılığı ile ayrılması sonucunda oluşan protein, yüzyıllar boyunca insan sağlığını korumak ve geliştirmek için tüketilmiştir. Günümüzde kolajen, daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamak, daha güzel bir cilde sahip olmak, daha fit bir görünüme ulaşmak, eklem ve kemik sağlığını olabilecek en üst seviyeye çıkarmak için kullanılmaktadır. Yapılan farklı bilimsel araştırmalar, hidrolize kolajenin insan vücudu tarafından oldukça kolay ve hızlı bir şekilde emildiğini gözler önüne sermiştir. Bu durumu veriler ile desteklemek mümkündür. Araştırmaların sonuçlarına göre kolajen peptitlerin %90’ından fazlası tüketimi takip eden birkaç saat içerisinde sindirilmekte ve emilmektedir. Böylesine hızlı bir emilim vücut için hayati önem arz eden kolajen peptit ve amino asitlerin görevlerini en etkili şekilde yerine getirmelerine yardımcı olmaktadır.

Hidrolize kolajenler birçok farklı sektörde temel ya da destekleyici bileşen olarak kullanılmaktadır. Konu ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilmek için önceki aylarda yayınlamış olduğumuz “Hidrolize kolajen ve kullanım alanları” isimli blog içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

 

https://collasel.com.tr/tr/blog/hydrolyzed-collagen-and-usage-areas

İşte “Hidrolize kolajen ve kullanım alanları” isimli blog içeriğimizden bir parça.

 

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, CollaSel kalitesiyle üretilen hidrolize kolajeni ürünlerinde kullanmaktadırlar. Kozmetik sanayi bu sektörlerden bir tanesidir. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar hidrolize kolajeni cilt ve saç bakım ürünlerinde tercih ediyorlar. Gıda sanayinde hidrolize kolajen sıklıkla takviye edici gıdalarda, fonksiyonel besinlerde, granül ürünlerde, hazır içeceklerde, sıvı gıdalarda ve sporcu içeceklerinde kullanılıyor. İlaç sanayi hidrolize kolajeni gıda takviyesi, ampül ve granül ürünlerde kullanıyor. Bunlarla birlikte hidrolize kolajenin hayvan yemlerinde gıda takviyesi olarak kullanıldığını da söyleyebiliriz.

 



Hidrolize kolajen peptit etkileri



Hidrolize kolajenlerin insan vücudu üzerinde gözle görülen ve görülemeyen olumlu etkileri bulunmaktadır. Eklemleri güçlendiren, kıkırdak dokularını yenileyen, kemik yoğunluğunu artıran, kas dokusunu kuvvetlendiren, cildi sıkılaştıran ve esnekliğini artıran, keratin oluşumuna katkı sağlayarak saçları dolgunlaştıran, diş ve tırnakları sağlamlaştıran ve gıda takviyesi olarak tüketilebilen hidrolize kolajenleri CollaSel farkıyla ürünlerinize ekleyebilir, formülünüzü daha verimli hale getirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris