SPORA KOLAJENLE ARTI DEĞER KAT

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Vücudumuzdaki amino asit havuzları günlük besinler sayesinde alınan proteinlerle zenginleşir ve dolar. Böylece vücut uygun durumlarda kullanılmak üzere farklı amino asitleri depolar ve sonrasında kullanır. Fiziksel aktivite sonrasında boşalan kolajen depolarının yerine konulması için kolajen sentezinde hızlı bir artış meydana gelir. Bu sebeple vücuttaki amino asit depolarını, kolajen içinde bolca bulunan, prolin, glisin, alanin ve arginin gibi amino asitlerle düzenli beslemek gerekir.

 

Her yaş için önemli bir yere sahip olan kolajen, ileri yaşlar için daha da önemli hale geliyor. Çünkü ileri yaşlarda vücut, kolajen üretiminde kayda değer derecede bir düşüş yaşıyor. Burada sağlıklı ve kolajen takviye gıdaları devreye giriyor. Türkiye’nin ilk kolajeni CollaSel, ürünlerinde kolajen kullanmak isteyen her sektörden firmanın çözüm ortağıdır.

 

Spor sevenler için kolajenin faydaları

Kolajen ile ilgili yapılan araştırmalarda düzenli spor yapanlar için çeşitli yararlar gözlemlenmiştir. Kolajende bulunan faydalı peptitler

  • Tendonları,
  • Ligamanları,
  • Hıza dayalı antrenmanları,
  • Yüksek performanslı antrenmanları destekler niteliklere sahiptir.

Bu sayede sporcuların sakatlanma riskleri en az seviyelere çekilebilmektedir. Araştırmalar sonucunda bir sporcunun, gün içinde 5 ya da 15 gr kadar kolajen almasının önemli olduğu anlaşılmıştır. 5 ile 15 gr arası doz miktarı kişinin yaptığı çalışmalara göre belirlenmektedir.

 

Doğru dozda alınan kolajenin;

  • Eklem problemlerinin,
  • Ligament problemlerinin,
  • Eklem ağrılarının,
  • Aşil tendonu yaralanmalarının çözümünde etkili olduğu araştırmalar ile ortaya konulmuştur.

 

 Daha rahat spor yap

Kolajenin eklemlere iyi gelen yapısıyla artık her yaşta spor yapmak mümkün. Merdiven çıkmanın veya bisiklet sürmenin ağrılı geçtiği ileri yaşlarda bile spor, CollaSel kolajen takviyesi ile ağrısız bir hale getirilebilir. Uzmanlar ileri yaştaki insanlara yürüyüş, hiking ve bisiklet sürmek gibi açık hava aktivitelerini önermekte. Bu yüzden kolajen takviyesi her yaşta çok önemlidir.

 

 

Collasel ile sakatlıkların önüne geç!

Dönemsel olarak sporcuların çeşitli sakatlıklar ile karşı karşıya kaldığını görmek mümkündür. Bu dönemde bir süre dinlenmek zorunda kalan sporcular, tekrardan spora döndüklerinde belirli bir süre eski performanslarına kavuşamazlar, işte bu durumlarda kolajen devreye girmektedir.

 

Kolajen sayesinde sakatlık yaşayan bir sporcunun tendonları güçlü ve aynı zamanda esnek olacak şekilde desteklenir. Buna ek olarak ligamanlar da kolajen ile birlikte desteklenmektedir. Kolajen takviyesi ile spor yapan ve sakatlanan kişinin, performans ve iyileşme hızı ele alındığında, sakatlık öncesi haline çok daha hızlı döndüğü gözlemlenmiştir.

 

Kemik sağlığı üzerinde de etkili olan kolajen, hücre dışı üretimi yapılan kemik matrisinin artışına da yardımcı olmakta ve kalsiyum için gerekli olan mineralizasyonu gerçekleştirmektedir. Bütün bu işlemler sonucunda da osteoblast aktiviteler uyarılmaktadır.

 

CollaSel her sektörün en saf yardımcısı!

Kozmetikten gıdaya, tüm sektörlerde giderek trend haline gelen kolajenli ürünler için Türkiye’deki markaların en büyük yardımcısı CollaSel. Bilgi almak için uzman ekibimizle hemen iletişime geçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris