SPOR YAPARKEN KOLAJEN TAKVİYESİNİN EKLEMLERE VE BEDENE FAYDALARI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Sağlıklı bir hayat için iyi bir beslenmenin yanında sportif aktivitelerin önemi biliniyor. Spor yaşamı dengeli bir hayatın anahtarlarından biri haline gelirken bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Spor yaparken yanlış uygulanan hareketler veya zorlamalar sonucu oluşan sakatlıklar bu olumsuzlukların en önemli örneklerindendir. Sürekli hareket eden ve zorlanmalarla karşı karşıya gelen eklemler ve kemikler bazı zamanlarda sakatlanmalara yol açarak çeşitli ağrılara sebebiyet verebilirler. Sakatlanmaların önüne geçebilmek için alınan önlemlerde kolajen takviyesi önemli bir yer tutar. Kemiklerin gelişimine katkıda bulunmasının yanı sıra sakatlanma riskini de azaltan kolajenin faydalarını sizler için bu yazıda derledik.

 

Kolajen ve Beslenme

Spor yapmak kadar doğru beslenme de önemlidir. Kişiye uygun beslenme programı doğrultusunda hazırlanan besinler sayesinde kas gelişimi ve yağ yakımı doğru şekilde gerçekleşir. Kolajen takviyesi sporcuların sıkça kullandığı bir yoldur ve besinlere entegre edilerek besin değerlerini yükseltmesi ile bilinir. İçeriğindeki yüksek protein değerleri sayesinde hem tokluk hissi yaratır, hem de gerek duyulan protein miktarını karşılar. Böylelikle kas oluşumu sırasında gerekli olan değerler karşılanmış olur ve sportif hareketler belirlenen amaçlar için iyi bir sonuç verir.

 

Kolajen ve Postür İlişkisi

Düzgün bir vücut postürüne sahip olabilmek için sadece diyet yapmak yeterli değildir. Diyeti desteklemek için spor, sporu desteklemek için de kolajen takviyesi kullanmak önemlidir. Kolajen ile dokuların altındaki hücrelerin yenilenmesi ve güçlenmesi sağlanır. Hücre yenilenmesini hızlandıran kolajen sayesinde, kilo vermek ve verilen kilolarla beraber deri yenilenmesini hızlandırmak mümkündür.

 

Kolajen ve Ciltte Esneklik

Kolajen içeriğindeki proteinler sebebiyle hücre yenilenmesine yardımcı olur ve normal süreçlerin daha hızlı ilerlemesini sağlar. Kas ve cilt hücrelerini koruyan bağ dokusu yapısına katılarak cilde dayanıklılık, esneklik ve canlılık kazandıran kolajen sayesinde cilt esnekliğini koruyarak sarkmaları azaltır ve sportif aktivitelerin getirdiği gelişimleri vücuda yansıtır. Cilt sağlığını geliştirerek, kırışıklık oluşumunu azaltır ve yaşlanmayı geciktirir. Yaşlanmanın cilt ve iskelet sistemi üzerindeki etkilerini hafifletir.

 

Eklem Ağrılarının Azalmasında Kolajenin Rolü

Spor yaparken sıkça karşılaşılan olumsuz etkilerden biri ağrılardır. Fazla zorlanan kaslar ve kemikler ağrı yaparak zaman zaman günlük aktivitelerin bile yerine getirilememesine sebep olur. Kolajen, sporculardaki esnek tendonları ve ligamentleri destekleyerek gelişimine katkıda bulunur ve eklem ile kemikler arasında yapışkan bir madde görevini görerek sakatlanmaların aza indirilmesine yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris