MUTLU YAŞLANMANIN SIRRI: KEMİKLER İÇİN KOLAJEN KULLANIMI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kemiklerimiz, günlük aktivitelerimizi gerçekleştirmemize, duruşumuzu korumamıza ve hareket etmemize yardımcı olan temel bir yapıya sahiptir. Ancak, yaşlandıkça kemikler zayıflama, kırılma ve osteoporoz gibi sorunlara daha yatkın hale gelir. Neyse ki, kolajen kullanımı ile bu sorunları azaltarak, yaş alma sürecini daha sağlıklı ve mutlu hale getirebiliriz. Kolajen, ebedi gençliğin anahtarı olarak kabul edilirken, aynı zamanda kemiklerimizin sağlığını koruması ve yoğunluğunu artırması adına oldukça önemli bir rol oynar.

Kemikler ve kolajen arasındaki ilişki

Kolajen, vücutta doğal olarak üretilen bir protein türüdür; cilt, eklem, tendon ve kemikler gibi birçok dokuda bulunur. Kemiklerin yapısında büyük oranda bulunan kolajen, onların dayanıklılığını ve esnekliğini sağlar. Ancak, yaşlandıkça vücut kolajen üretimini azaltır ve bu da kemiklerin zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine yol açar. Bu nedenle kolajen takviyesi, kemik sağlığını desteklemek için etkili bir yöntemdir.

Kemikleriniz yeterli miktarda kolajen almadığında ne olur?

Gençken vücudumuz önemli miktarda kolajen üretir. Ancak 25 yaşından itibaren her yıl %1 kadar bir oranla azalmaya başlar. Bu yüzden ileri yaşlarımızda doğal kolajen üretiminin ciddi bir oranını kaybetmiş oluruz.

Kolajen eksikliği aşağıdaki sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir:

-Osteoartrit

-Osteoporoz

-Bağışıklık sisteminden kaynaklı eklem problemleri

Kolajen azalması yaşlanma sürecinin doğal bir parçasıdır. Kolajen takviyesi yapılmadığı zaman dejeneratif belirtilere yol açabilir.


Kolajenin kemiklere olan faydaları

Kemik mineral yoğunluğunu artırır

Yaşlandıkça kolajen seviyeleri ve dolayısıyla kemik kütlesi doğal olarak azalır. Düşük kemik mineral yoğunluğu (KMY), osteoporozun ve zayıf kemiklerin başlangıcıyla ilişkilidir ve kemik kırığı riskini artırabilir.

Araştırmalar, günlük kolajen takviyesinin kemik mineral yoğunluğunu (KMY) iyileştirebileceğini göstermektedir. Menopoz döneminde, kemik yoğunluğundaki düşüş genellikle östrojen hormonunun azalmasıyla daha da kötüleşir. Bir çalışma, menopoz sonrası kadınların 12 ay boyunca günlük olarak kolajen aldığında kemik mineral yoğunluğunda önemli bir artış yaşadıklarını göstermiştir.

Kemik erimesini ve Osteoporozu azaltır

Kolajen osteoporoz ile ilişkili kemik erimesi hızını azaltmaya da yardımcı olur.

Kolajen tüketerek, kemiklerimiz gücünü ve yoğunluğunu koruyabilir, osteoporoz gelişimini önleyebiliriz. Yapılan çalışmalar, kolajenin osteoporozu olan kişilerde kırıkları azaltmaya ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.


Bağ doku, ligamentler ve tendonları destekler

Kemiklerimiz tendonlar, fasialar ve ligamentlere bağlıdır. Kemiklerinizin düzgün şekilde işlev görmesi için bu bağlantıları güçlendirmeye ihtiyacımız vardır. Hasar görmüş tendonları veya tendonitleri onarmak için kolajen takviyesi çok önemlidir.

Tüketicilerinize mutlu yaş almanın sırrını kemik sağlıklarını koruyarak sunmak istiyorsanız, CollaSel’i güvenle formülünüze ekleyebilir, bu sayede güçlü ve esnek kemikleri destekleyen çözümler üretebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris