KEMİKLER İÇİN KOLAJEN KULLANIMI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kemikler için kolajen takviyesi kullanmak, vücudu ayakta tutan ve hareket özgürlüğü sağlayan kemiklerin sağlığına doğrudan katkıda bulunmaktadır. Eklemlerde bulunan kıkırdak dokunun bütünlüğünü korumada da etkili bir role sahip olan kolajen, insan vücudunun aktif kalabilmesine yardımcı olur.



 

CollaSel ürettiği hidrolize kolajen peptit sayesinde kemik ve eklemlere katkıda bulunarak mobilitenin devamlılığına katkı sağlar. Kemikler ve eklemler bir bütünün iki yarısı gibidir. Eklemler insan vücudunda bulunan kemiklerin bir arada kalmasına ve hareketi sağlamasına yardımcı olur. Bu sebeple kemik sağlığı ile birlikte eklem sağlığını da korumak önemlidir. Eklem sağlığını korumak için kolajen kullanımının dışında yapılması gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Konu ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilmek için önceki aylarda yayınlamış olduğumuz “Eklemlerin hayata etkisi ve kolajenin rolü” isimli blog içeriğimizi inceleyebilir ve konu ile ilgili detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

 

https://collasel.com.tr/tr/blog/how-joints-affect-life

 

İşte “Eklemlerin hayata etkisi ve kolajenin rolü” isimli blog içeriğinden bir parça:

 

Eklem sağlığını korumak için

 

Kolajen kemik ve eklem sağlığına büyük katkı sağlıyor. Ancak kemik ve eklem sağlığını daim kılmak için kolajen takviyesi dışında da yapılması gerekenler bulunuyor. İnsan vücudunda önemli bir yeri olan eklemleri korumak için dikkat edilmesi gereken şeyler bulunuyor. Sağlıkla ilgili hemen hemen her konuda olduğu gibi dengeli beslenmenin eklem sağlığına da büyük bir etkisi buluyor. Kalsiyum ve D vitamini yönünden zengin besinler kemiklerinizi ve dolayısıyla da eklemlerinizi güçlü tutmanıza yardımcı olabilir.

 

Kilo kontrolü ve egzersiz diğer önemli hususlar. Fazla kilolardan kurtularak eklemlerinizdeki yükü azaltabilir, sürekli hareket halinde kalarak da eklemlerinizi güçlendirebilirsiniz. Bu gibi hususlar kolajen takviyesiyle de birleşerek kemik ve eklem sağlığını sağlamanıza yardımcı olabilir.

 

Kemikler için kolajen kullanarak elde edilecek faydalar

 

Kolajenin kemiklere olan faydası kalsiyumun hemen ardından gelmektedir. Amino asitlerden oluşan bir protein olan kolajen, kemiklerin içerisinde aktif olarak görev alır ve dokuların sıklaşarak dayanıklılığının artmasını sağlar. Kemik dokusundaki hücre yenilenmesinde de aktif rol oynayan kolajen, kemik kırılmaları ve çatlamaları gibi hasar oluşumlarında da iyileşme sürecine yardımcı olmaktadır.

 

İlerleyen yaşlarda kemikler için kolajen takviyesi

 

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak insan vücudundaki kolajen üretimi azalmaya başlar. Bu azalmanın sonucunda vücut genelinde olduğu gibi kemiklerde de bazı olumsuz etkiler görülür. Azalan kolajen seviyesiyle birlikte kemiklerde kütle değişimleri ve yoğunluk kaybı gözlemlenir. Bu değişiklikler kemiklerin dış etkenlere karşı mukavemetini zayıflatır. Kolajen eksikliği sonucunda kireçlenme, osteoporoz ve otoimmün eklem deformasyonları gibi rahatsızlıklar gözlemlenebilir. Özellikle orta yaşlardan itibaren bu gibi rahatsızlıkların önüne geçebilmek için kolajen takviyesi kullanmak oldukça önem taşımaktadır.

 



Ürünlerinize CollaSel ekleyerek kemik yoğunluğunu artıran, kıkırdak büyümesini destekleyen ve kemik kaybını önleyen etkili bir kolajen formülüne sahip olabilir, bu özel formül sayesinde güçlü ve esnek kemikleri destekleyen çözümler üretebilirsiniz. CollaSel ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için web sitemizi inceleyebilir ve uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris